Την δεύτερη ανοιχτή δημόσια επαφή με τους πολίτες είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιαν. Μαρινάκης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» βρέθηκε αυτή τη φορά στη Νέα Πέραμο όπου την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε δημότες της περιοχής αλλά και σε πολλούς φίλους και υποστηρικτές του συνδυασμού του οι οποίοι κατέκλυσαν το χώρο του πολιτιστικού κέντρου «Πέραμος».

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μαρινάκης προέβαλε σχετικό βίντεο στο οποίο απεικονίζονταν τα έργα που έγιναν επί διοίκησης του τόσο στα Μέγαρα όσο και στην Νέα Πέραμο, με τον πρώην δήμαρχο να θέλει με αυτόν τον τρόπο να συγκρίνει την δική του διοίκηση με αυτήν του κ. Σταμούλη τον οποίο χαρακτήρισε ως «παράγοντα οπισθοδρόμησης του δήμου Μεγαρέων» και ιδιαίτερα της Νέας Περάμου.

«Ό,τι υποσχεθήκαμε έγινε πράξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης στέλνοντας μήνυμα τόσο στους παρευρισκόμενους όσο και στους υπόλοιπους δημότες της Νέας Περάμου να του δώσουν σε αυτές τις εκλογές την δυνατότητα να επανέλθει στον δημαρχιακό θώκο για να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στην μέση. Από την ομιλία του πρώην δημάρχου δεν έλειψε η αναφορά στα έργα που αφορούσαν τη Νέα Πέραμο, έργα που ο ίδιος άφησε παρακαταθήκη στην διοίκηση Σταμούλη αναφέροντας ότι ο σημερινός δήμαρχος δεν κατάφερε να υλοποιήσει κανένα έργο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης στάθηκε στο έργο της αποχέτευσης της πόλης το οποίο είναι έτοιμο προς λειτουργία, κατηγορώντας όμως τον κ. Σταμούλη πως δεν κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να συνδέσει 1000 νοικοκυριά, καταγγέλλοντας πως πολλοί δημότες ενώ έχουν πληρώσει το αντίτιμο για την σύνδεση με το δίκτυο της αποχέτευσης εντούτοις δεν έχουν συνδεθεί ακόμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» τόνισε πως η διοίκηση Σταμούλη αφήνει ένα τέλμα στην πορεία της, υποστηρίζοντας πως αυτό το τέλμα θα είναι και το τέλος αυτής της διοίκησης.

Γνωρίζοντας ότι οι κάτοικοι της Νέας Περάμου βίωσαν δύσκολες καταστάσεις με τις πλημμύρες ο κ. Μαρινάκης στάθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία δεν έγιναν στην περιοχή θυμίζοντας ότι επί διοίκησης του έγιναν δύο μελέτες, η πρώτη για την αποχέτευση ομβρίων στην θέση Μετόχι – Ακρογιάλι με την διευθέτηση του ρέματος και η δεύτερη αφορούσε το ρέμα Γιώργη, μελέτη που είχε εκπονηθεί επί δημαρχίας Ανδρουλάκη και επικαιροποιήθηκε επί διοίκησης Μαρινάκη. Όπως είπε ο τέως δήμαρχος η πρώτη μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, ενώ για την δεύτερη μελέτη γίνονταν προσπάθειες χρηματοδότησης της χωρίς όμως η διοίκηση Μαρινάκη να προλάβει να ενεργήσει. Ο κ. Μαρινάκης κατήγγειλε πως και οι δύο μελέτες βρέθηκαν στον συρτάρι του δημάρχου Γρ. Σταμούλη αφήνοντας αιχμές πως δεν είναι διόλου απίθανο ο κ. Σταμούλης να κατηγορείται σήμερα μαζί με την κ. Δούρου και τον αντιπεριφερειάρχη Γιαν. Βασιλείου για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν. Μάλιστα αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πλημμυροπαθείς ο κ. Μαρινάκης προανήγγειλε την δημιουργία ειδικού γραφείου στη Νέα Πέραμο το οποίο θα προωθεί τα προβλήματα των πλημμυροπαθών, ώστε οι πολίτες να μην μπλέκουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Από την αντιπολιτευτική επίθεση του κ. Μαρινάκη προς την διοίκηση Σταμούλη δεν έλειψε και η αναφορά του στην κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Νέας Περάμου το οποίο έχει μετατραπεί σε αφοδευτήριο εγκαταλελειμμένων σκαφών θυμίζοντας κάτι σαν ζώνη επισκευής πλοίων, με τον τέως δήμαρχο να ζητά από την διοίκηση Σταμούλη να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε το λιμάνι της Νέας Περάμου να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στους πυλώνες που θα στηριχθεί εάν και εφόσον οι δημότες του δώσουν την εντολή να διοικήσει τον δήμο. Οι πυλώνες που θα στηριχθεί το έργο της διοίκησης του θα είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα, η τοπική οικονομία και απασχόληση, οι υποδομές, η παιδεία και η κοινωνική πολιτική.

Ο πρώην δήμαρχος Μεγαρέων έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος, αφού το κλίμα καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Ακολούθως παρουσιάστηκαν τα στελέχη που θα απαρτίζουν τόσο το κεντρικό όσο και το τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Περάμου με τον Τάσο Μαρκεσίνη και τον Γιάννη Μιχαλόπουλο να αποτελούν τα νέα πρόσωπα.

 

Οι υποψήφιοι της Νέας Περάμου σε τοπικό και κεντρικό ψηφοδέλτιο

 

 • Παναγιώτης Βάγιας
 • Παναγιώτης Γιαννακός
 • Σπύρος Βλάβης
 • Κική Κοντοπούλου
 • Μιχάλης Κουφής
 • Σοφία Λαζάρου
 • Μαρκέλλα Μπούτα
 • Μανώλης Μαλούχος
 • Τάσος Μαρκεσίνης
 • Γιάννης Μιχαλόπουλος
 • Κυριακή Παπασαρρή
 • Παναγιώτης Παρασκευάς
 • Ευάγγελος Πρέβεζας
 • Χρήστος Πυρομάλης
 • Βασιλική Τσάταρη
 • Φανή Τσουτσουρα
 • Ξανθή Φραντζή