Την περασμένη εβδομάδα σε πρωτοσέλιδο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην συνεργασία που ξεκίνησε ο δήμος Ασπροπύργου με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής τονίζοντας πως ενώ οι όμοροι δήμοι «κερδίζουν», ο δήμος Μεγάρων είναι ακόμη στο «περίμενε». Μάλιστα για να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο διοικούντες (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) αλλά και φορείς αναρωτηθήκαμε «εάν στα Μέγαρα κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ή είμαστε το αποπαίδι της δυτικής Αττικής».

Με τα γραφόμενα μας ασχολήθηκε στην συνεδρίαση της Τρίτης 9 Απριλίου το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων με τον δήμαρχο στις ανακοινώσεις του να υποστηρίζει ότι μέσω του ρεπορτάζ μας κατακρίναμε την διοίκηση του δήμου. δεν θα σχολιάσουμε όλα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος, αλλά αυτό που θα αναφέρουμε είναι πως για εμάς οι εξελίξεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής και τη συνεργασία του με το Δήμο Μεγάρων αποτελούν δικαίωση.

Όπως υποστήριξε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης η διοίκηση δεν επιδιώκει να δημιουργεί εντυπώσεις όταν δεν έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τις ενέργειες που έχει κάνει, αφήνοντας να εννοηθεί πως για την συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον δήμο είχαν ξεκινήσει επαφές. Ο κ. Σταμούλης ανέγνωσε έγγραφο συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής που έγινε στις 9 Μαρτίου 2019 όπου στο 36ο θέμα συμπεριλαμβάνονταν η πρόταση του δήμου Μεγαρέων για την ίδρυση διετούς προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Μάλιστα ανέφερε πως η διοικούσα επιτροπή ομόφωνα αποδέχθηκε τη συνεργασία των δύο φορέων για την ίδρυση σε συνεργασία διετούς προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ο κ. Σταμούλης έκανε γνωστό πως την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η διοικούσα επιτροπή για να καθορίσει το τμήμα που θα λειτουργήσει στα Μέγαρα στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα «Τεχνική Διοίκησης, Εφοδιασμού και Μεταφορών» με διευθυντή του προγράμματος τον καθηγητή Ν. Τσότσολα.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την παραχώρηση του χώρου στον οποίο θα λειτουργούν τα διετή προγράμματα, προτείνοντας το κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Μεγάρων.

 

Η ειρωνεία της αντιδημάρχου απέναντι στην ΑΙΧΜΗ

 

Ακολούθως η αντιδήμαρχος Ελ. Ρήγα έλαβε το λόγο μιλώντας για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν γίνει με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπου με περίσσεια δόση ειρωνείας στάθηκε σε φράσεις που χρησιμοποιήσαμε εμείς στο ρεπορτάζ μας, δείχνοντας ενοχλημένη όταν ο Τύπος κάνει κριτική. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν κοιμόμαστε ούτε τον ύπνο του δικαίου αλλά ούτε και είμαστε αποπαίδια της Δυτικής Αττικής».

Κλείνοντας και σε ερώτηση που δέχθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Παν. Μαργέτη, παραδέχθηκε ότι άργησε να στείλει τις εισηγήσεις στα mail των δημοτικών συμβούλων κάνοντας γνωστό πως οι εισηγήσεις έφτασαν στο email της μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου.

 

Γιαν. Μαρινάκης: Πρόκειται για πρόγραμμα που εκπαιδεύει και όχι για τμήμα του Πανεπιστημίου

Μετά την τοποθέτηση της αντιδημάρχου το λόγο πήρε ο Γιαν. Μαρινάκης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος θύμισε ότι το θέμα αυτό είχε συζητηθεί και παλαιότερα τονίζοντας πως δεν πρόκειται για τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αφού δεν παρέχει πτυχίο και τίτλο σπουδών. «Πρόκειται για πρόγραμμα που εκπαιδεύει και δεν είναι τμήμα του πανεπιστημίου, είναι όπως ένα ΚΕΚ ή ένα ΙΕΚ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, υποστηρίζοντας πως δεν είναι επιτυχία της διοίκησης, αφού οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου είχαν αποφασίσει από καιρό να ιδρύσουν τέτοια τμήματα εκπαίδευσης σε διάφορους δήμους.

 

Γιαν. Μιχάλαρος: Πρόκειται για επιτυχία

Ως επιτυχία χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή, ο δημοτικός σύμβουλος Γιαν. Μιχάλαρος. Ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» υποστήριξε πως με κάθε τρόπο ο δήμος πρέπει να κρατήσει εντός των πόλεων μας όλους τους ανθρώπους αυτούς που θα έρθουν στα Μέγαρα για διετή επιμόρφωση, με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

 

 

 

 

Κλ. Βαρελάς: Αξιέπαινη προσπάθεια αλλά…. Προεκλογική φωτοβολίδα

 

Αξιέπαινη χαρακτήρισε την προσπάθεια για συνεργασία του δήμου με τον Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο Κλ. Βαρελάς. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε πως είναι σημαντικό να έρχεται ένα τμήμα του πανεπιστήμιου δυτικής Αττικής στην περιοχή μας, θυμίζοντας πως στο συνέδριο που έγινε στα Μέγαρα παρουσία υπουργών, ο κ. Βαρελάς είχε θέσει τέτοιου είδους ζητήματα. «Θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο και ένα πλάνο ιδιαίτερα για την παιδεία συνολικά, ώστε να μην γίνονται αποσπασματικά κάποιες κινήσεις. Βλέπουμε λοιπόν ότι κάτι που δεν έγινε μέσα σε μια πενταετία έρχεται ένα μήνα πριν τις εκλογές. Πρόκειται για μια προσπάθεια που θα καλύψει την ανυπαρξία της διοίκησης σε ένα κομμάτι όπως αυτό της παιδείας. Είναι μια φωτοβολίδα προεκλογική».

Τοποθέτηση από την πλευρά του κ. Βαρελά, ο οποίος παρουσίασε σχετικά έγγραφα τα οποία γνωστοποιούσαν την έναρξη προγραμμάτων διετούς επιμόρφωσης στον Ασπρόπυργο, υποστηρίζοντας για ακόμη μια φορά πως με αυτόν τον τρόπο η κ. Ρήγα προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία της διοίκησης επί μια πενταετία.