Το κατάμεστο κλειστό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, αλλά και η υπομονή του κόσμου για να παρακολουθήσει μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση 4 ωρών, αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία στέκεται αρωγός στο τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο και με κάθε τρόπο κρατούν «ζωντανό» το σπίτι των ΑΜΕΑ Μεγάρων.

Συμπολίτες κάθε ηλικίας, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με την αγορά μιας πρόσκλησης των 4 ευρώ, συνέδραμαν στην στήριξη του κυττάρου γνώσης και κοινωνικής ένταξης των ΑΜΕΑ.

Και η ομορφότερη και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της βραδιάς, ήταν αυτή που όλα αυτά τα παιδιά, χόρεψαν μπροστά στο κοινό, δείχνοντας να απολαμβάνουν μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στα Άτομα με Ειδικές Ικανότητες.

Τα παιδιά του κέντρου των ΑΜΕΑ Μεγάρων, χαμογελαστά, αφού χόρεψαν, στο τέλος του χορού χαιρέτησαν τον κόσμο που είχε κατακλύσει το κλειστό γυμναστήριο του 8ου Δημοτικού, λέγοντας τους με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την στήριξή στο σχολείο τους.

Ψυχή της διοργάνωσης, ο συμπολίτης μας Μίλτος Κατρακούλης που για μια ακόμη χρονιά είχε και την επιμέλεια της παρουσίασης της εκδήλωσης με τίτλο: «αχ αυτό το φιλί», εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά ο Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης «Αλκάθους και Καρία»,  το μουσικό εργαστήρι του Γ. Μπερδελή, η σχολή χορού, της Αγγελικής Μουρτζούκου – Δημ. Κασφερίδη,  τα στούντιο χορού Olympia’s dance studio,Πάολα  show dance και Bollywood Dance, ενώ τραγούδησαν ενθουσιάζοντας το κοινό η Κατ. Ρήγα, η Εύα Μοσχολιού και οι ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ.

Σε όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν την όμορφη αυτή – φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση, αξίζουν συγχαρητήρια. Υπήρξαν όμως και οι αφανείς «εργάτες», όπως ήταν ο Τάσος Πανταζής που είχε την ευθύνη για τα σκηνικά, η Μαίρη Ντέκα που ήταν υπεύθυνη για τις χορογραφίες των παιδιών του κέντρου ΑΜΕΑ, αλλά και η γραμματέας του κέντρου Μαρία Μαυρομάτη που φρόντισε ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όλοι όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο δήμος Μεγαρέων απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στα Μέγαρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης, ο βουλευτής κ. Θαν. Μπούρας, οι αντιδήμαρχοι κ. Ελ. Ρήγα και κ. Κ. Φυλακτός, η πρόεδρος του Ηρόδωρου κ. Γιάννα Ρήγα, ο αντιπρόεδρος κ. Γιαν. Σταμούλης, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. κ. Κατ. Καστάνη, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Γιαν. Κολάτας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Γ. Μπερδελής και Γιαν. Μαρινάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος κ. Κλ. Βαρελάς, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Κώτσηρας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος κ. Λ. Κοσμόπουλος κ.α.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους με κάθε τρόπο συνέβαλλαν ώστε η φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία, αλλά και σε όλους αυτούς που με ελάχιστα χρήματα από το περίσσευμά τους, συνέβαλλαν στην ενίσχυση του συλλόγου των ΑΜΕΑ Μεγάρων.