Όπως προαναγγείλαμε την εβδομάδα που πέρασε, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων, σε συνεργασία με το διευθυντή του σχολείου κ. Γ. Τσέλο, πήραν την πρωτοβουλία για την αισθητική αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου του εκπαιδευτηρίου.

Συμμετέχοντας στη δράση όπου η τέχνη συναντά την εκπαίδευση, τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Σπ. Κέντρος όσο και ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου με την πρωτοβουλία που πήραν, άλλαξαν ριζικά την εικόνα του γυμναστηρίου, ώστε  το γυμναστήριο που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια και από συλλόγους να αποτελέσει σημείο προσέλκυσης για την νεολαία της πόλης των Μεγάρων.

 

 

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά όπου παρουσιάστηκαν σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στο χώρο του γυμναστηρίου, παρουσία των καλλιτεχνών της ομάδας Urban act  αλλά και εκπροσώπων της εταιρείας vitex που ήταν ο μέγας χορηγός των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τα graffiti’s.

 

 

Άπαντες ήταν ικανοποιημένοι, κάτι που φάνηκε τόσο από τα λόγια του διευθυντή Γ. Τσέλου, όσο και από αυτά του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Σπ. Κέντρου αλλά και δια στόματος δημάρχου Γρ. Σταμούλη που ζήτησε από τους μαθητές να προστατεύσουν τον χώρο.

 

 

Η πανηγυρική εκδήλωση ντύθηκε μουσικά από τραγούδια που παρουσίασε η μουσική σχολή της Ευτυχίας Σταυράκη, αλλά και ο Σπύρος Παπανικόλας, με τον μικρό Μάριο Παπανικόλα (που μάγεψε το κοινό με την ερμηνεία του) αλλά και την Ιωάννα Μουρτζούκου.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν συμβολικά και οι μαθητές του κέντρου ΑΜΕΑ Μεγάρων, καθώς σε τοίχο του γυμναστηρίου έχει αποτυπωθεί αναπηρικό καροτσάκι με παραολυμπιονίκη την ώρα της προσπάθειάς του.