Τελικά ο δήμος Μεγάρων είναι το αποπαίδι της Δυτικής Αττικής; Μήπως εδώ στα Μέγαρα κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου;  Την απάντηση και στα δυο ερωτήματα την δίνουν οι εξελίξεις που αφορούν την υλοποίηση του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering» (Βιομηχανικά συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που υποστηρίζεται από την εταιρεία ΕΛ.ΠΕ και ξεκινάει στην πόλη του Ασπροπύργου.

Μάλιστα και όπως έγινε γνωστό διά του Τύπου, ο δήμος Ασπροπύργου για την λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει διαθέσει το αναπαλαιωμένο κτίριο της παλιάς Αλωνίστρας, όπου από εκεί στις 19 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση έγινε η πανηγυρική έναρξη της συνεργασίας του δήμου Ασπροπύργου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μια εξέλιξη που αποδεικνύει περίτρανα πως για ακόμη μια φορά οι διοικούντες τον δήμο Μεγάρων, ενώ υπήρχαν προοπτικές, δεν κατάφεραν να φέρουν στην περιοχή μας έστω και μια δράση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έχοντας γνώση του ότι είχαν ξεκινήσει από την πλευρά του δήμου Μεγάρων κάποιες ενέργειες, με βάση τις εξελίξεις προκύπτει το εξής ερώτημα:

Μήπως η διοίκηση του δήμου άφησε την προσπάθεια στην μέση;

Και το αναφέρουμε αυτό, γνωρίζοντας πως είχε προηγηθεί επίσκεψη στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής της αρμόδιας αντιδημάρχου Ελ. Ρήγα, του επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Γιαν. Μιχάλαρου αλλά και του τ. Γενικού Γραμματέα του Δήμου Παν. Σκλαβούνου οι οποίοι στις προτάσεις που κατέθεσαν έδειξαν ανοιχτοί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ μετέπειτα είχε γίνει και επαφή της αντιδημάρχου με τον υπουργό παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Επειδή λοιπόν για ακόμη μια φορά οι όμοροι δήμοι κερδίζουν και εμείς ως δήμος είμαστε ακόμη στο … «περίμενε», οφείλουν οι αρμόδιοι να μας ενημερώσουν εάν υπάρχει προοπτική νέων επαφών, μη τυχόν και κερδίσουμε μια δράση που μπορεί να σχετίζεται με θέματα που ενδέχεται να αφορούν για παράδειγμα την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής στην οποία στηρίζεται τα τελευταία χρόνια η τοπική οικονομία.

Γιατί οι πόλεις μας, (τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος)  έχουν την ανάγκη τέτοιων δράσεων, που αν μη τι άλλο θα τις βγάλουν από την εσωστρέφεια με την  προσέλκυση ξένου κόσμου και με αποτελέσματα θετικά ως προς την τόνωση της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο.

Αντώνης Γ. Υψηλάντης