Το μήνυμα της ανατροπής της διοίκησης Σταμούλη έστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέο Ξεκίνημα»

Με την ανακοίνωση ενός μεγάλου μέρους του ψηφοδελτίου του εγκαινίασε το Σάββατο την προεκλογική περίοδο ο Γιαν. Μαρινάκης.

Έχοντας στο πλευρό του παλιούς αλλά και νέους συνεργάτες, ο π. δήμαρχος Μεγαρέων υποδέχθηκε επώνυμους αλλά και ανώνυμους πολίτες που βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου IL MONDO, ζητώντας απ’ όλους να του δώσουν ακόμη μια ευκαιρία για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Στην ομιλία του ο κ. Μαρινάκης θέλοντας να βάλει τον κόσμο στην ανάγκη της σύγκρισης διοικήσεων ώστε να κρίνει ποια διοίκηση (η δική του ή του κ. Σταμούλη) ήταν πιο αποτελεσματική, προχώρησε σε απολογισμό του έργου που έγινε κατά την διάρκεια της θητείας του, διευκρινίζοντας ότι διοίκησε τριάμισι χρόνια σε αντίθεση με τον κ. Σταμούλη που διοίκησε μια πενταετία.

Ο κ. Μαρινάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Μεγάρων, γνωστοποιώντας πως το παρέδωσε στην διοίκηση του κ. Σταμούλη σε φάση υπογραφής, κατηγορώντας τον σημερινό δήμαρχο για αδράνεια που είχε ως αποτέλεσμα την μη υπογραφή και κατ’ επέκταση την μη εφαρμογή του Γ.Π.Σ.

Μάλιστα όπως τόνισε, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δήμος μας να γίνει έρμαιο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς έγινε αλλά και γίνεται αγώνας για να αποφευχθούν δυσάρεστες και ρυπογόνες δραστηριότητες όπως ο βωξίτης, ο ΧΥΤΥ και ο αγωγός υψηλής πίεσης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» αναφέρθηκε σε πολλά μικρά αλλά και μεγάλα έργα που άφησε κληρονομιά στην διοίκηση Σταμούλη, χαρακτηρίζοντας ως τα μεγαλύτερα έργα υποδομής την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης αλλά και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Ως μικρότερα έργα χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, στις παιδικές χαρές τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο. Παράλληλα θύμισε ότι επί διοίκησής του έγιναν 2 μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Περάμου και την οριοθέτησης των ρεμάτων, κατηγορώντας την διοίκηση Σταμούλη για αδιαφορία σε ένα θέμα μείζονος σημασίας, με αποτελέσματα τραγικά κατά την διάρκεια των πλημμυρών στις 15 Νοέμβρη του 2017. Στάθηκε επίσης σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν στη Νέα Πέραμο για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, μιλώντας για την ανακαίνιση του κλειστού «Γ. Τσαλδάρης», αλλά και για την ανακαίνιση και την παράδοση του κέντρου πολιτισμού της πόλης.

Από την ομιλία του κ. Μαρινάκη δεν έλειψε και η αναφορά στην υπόθεση των Ρομά, με τον π. δήμαρχο να κάνει λόγο για ένα σχέδιο που θα αποκαθιστούσε την τάξη στον καταυλισμό Βλυχό, υποστηρίζοντας πως τα πάντα σταμάτησαν μετά τον πόλεμο που δέχθηκε από τον κ. Σταμούλη ο οποίος – όπως είπε ο π. δήμαρχος – με αφορμή την υπόθεση της μετεγκατάστασης των Ρομά, είχε επενδύσει στην πολιτική φθορά της διοίκησης Μαρινάκη.

«Φύγετε… δεν σας θέλουμε», είπε με στεντόρεια φωνή ο κ. Μαρινάκης απευθυνόμενος προς την διοίκηση Σταμούλη, δίνοντας το μήνυμα της ανατροπής, τονίζοντας πως η σημερινή διοίκηση δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο, παρά μόνο στασιμότητα!

Τα σχέδια για την επόμενη ημέρα

Αναλύοντας τα σχέδιά του στην περίπτωση που εκλεγεί ξανά στην θέση του δημάρχου, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για μελέτες που έχουν γίνει επί θητείας του και θα γίνουν πράξη, μελέτες που σχετίζοντας κυρίως σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, προαναγγέλλοντας δίκτυο ποδηλατοδρόμων εντός αλλά και εκτός πόλης, αλλά και λύσεις για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των απορριμμάτων. Ο π. δήμαρχος γνωρίζοντας πως πλέον κάποιοι εκ των συνεργατών του δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι τους ευχαρίστησε, μιλώντας με θερμά λόγια για τους ιατρούς Αντ. Ρήγα, Ελ. Παπαλευθέρη, Σωτ. Πιλίλη και Β. Κουβά, αλλά και τους Θαν. Ζάλη και Θαν. Δρένη, όπως και για την Π. Νικολάου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ζητήσει συγνώμη  και από κάποιους αιρετούς αλλά και πολίτες που με την συμπεριφορά του και τον οξύθυμο πολλές φορές χαρακτήρα του πίκρανε.

Ακολούθησε η παρουσίαση αριθμού υποψηφίων συμβούλων οι οποίοι θα πλαισιώσουν το κεντρικό αλλά και τα τοπικά ψηφοδέλτιά του στα  οποία προανήγγειλε ότι θα συμμετέχουν συνολικά 80  πρόσωπα.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» είναι ανανεωμένο σε μεγάλο ποσοστό, αν αναλογιστούμε πως μέχρι τώρα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτό του 2014, βρίσκονται μόνο οι: Άγγ. Ανδριώτης, Τ. Καλλιάς, Θ. Κεφαλόπουλος, Γ. Κουμπέτσος, Ηρ. Κουφής, Μαν. Λουκάς, Κ. Πανταζής, Ν. Στρατουδάκης, Δ. Φυλακτός, Δ. Τσουρουφλή, Παν. Παρασκευάς.

 

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο

Δημοτική Ενότητα Μεγάρων

 1. Αλεξίου Μαρία, Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού
 2. Ανδριώτης Άγγελος, ιδιωτικός υπάλληλος
 3. Βασίλαινα Μαρία, Ιατρός – Βιοπαθολόγος
 4. Βλάχου – Μπούρη Ελευθερία, Επιχειρηματίας
 5. Δασκαλάκη Αναστασία , Συνταξιούχος
 6. Δρένης Ευάγγελος, ιδιωτικός υπάλληλος
 7. Ηλιόπουλος Νίκος, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Συγγραφέας
 8. Θεοδωράκης Κώστας, Επιχειρηματίας
 9. Κακαγής Δημήτριος, Εργολάβος οικοδομών
 10. Καλλιάς Αναστάσιος, Ιατρός – Ορθοπεδικός
 11. Κατσούλης Χαράλαμπος, Ιδιωτικός υπάλληλος
 12. Κεφαλόπουλος Θωμάς, Φυσιοθεραπευτής
 13. Κουμπέτσος Γεώργιος Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ
 14. Κουρεντής Λάμπρος Ηλεκτρολόγος
 15. Κουφής Ηρακλής Ιδιωτικός υπάλληλος
 16. Κραμποκούκης Παύλος Συνταξιούχος
 17. Λουκάς Εμμανουήλ Επιχειρηματίας
 18. Μακρυγιάννης Κώστας Συνταξιούχος Μηχανολόγος – Μηχανικός
 19. Μάργαρης Αντώνιος Ιεροψάλτης
 20. Μήτσος Νικόλαος Επιχειρηματίας
 21. Μπεκιράκης Κωνσταντίνος Συνταξιούχος
 22. Μπεναρδής Ιωάννης Γραφίστας – Σχεδιαστής
 23. Πανταζής Κώστας Ιατρός – Ειδικός Παθολόγος
 24. Παντελάκης Ιωάννης Ιδιωτικός Υπάλληλος
 25. Παπαδόπουλος Δημήτριος Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων
 26. Παπαθανασίου Γιώργος Φοιτητής
 27. Πασσαλή Αναστασία Ιδιωτική Υπάλληλος
 28. Πέρρου Ματούλα Ιδιωτική Υπάλληλος
 29. Σακελλαρίου Ισίδωρος Ιδιωτικός Υπάλληλος
 30. Σαλιαγκάκη Έφη Νοσηλεύτρια
 31. Σβίγκος Γεώργιος Διευθυντής εταιρείας εστίασης
 32. Σταμέλος Βασίλειος Στέλεχος εταιρείας πληροφορικής
 33. Σταμέλου – Μπούρη Μαρία Κοινωνική Λειτουργός
 34. Σταμούλης Σπύρος Επιχειρηματίας
 35. Στούπα – Παντέλα Αλεξάνδρα Ιδιωτική Υπάλληλος
 36. Στρατούρης Γεώργιος Απόστρατος Αξ/κός Πολεμικού Ναυτικού
 37. Στρατούρης Χρήστος Ιδιωτικός Υπάλληλος
 38. Τσίγκρη Αργυρώ Πτυχιούχος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων
 39. Τσουρουφλή Δέσποινα Ιδιωτική Υπάλληλος
 40. Φιλιππής Σωκράτης Διευθυντικό τραπεζιτικό στέλεχος
 41. Φυλακτός Δημήτριος Μηχανικός

Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου

 1. Γιαννάκης Παναγιώτης Υπαξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού
 2. Δημητρακόπουλος Γιάννης Ιδιωτικός Υπάλληλος
 3. Κλάδης Σπύρος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Τηλεοπτικού Σταθμού
 4. Κοντοπούλου Κυριακή Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων
 5. Λελάκη – Μπούκαλη Μαρκέλλα Ιδιωτική Υπάλληλος
 6. Μιχαλόπουλος Γιάννης Ηλεκτρολόγος
 7. Παρασκευάς Παναγιώτης Ναυπηγός
 8. Πρέβεζα Μαρία Φιλόλογος
 9. Πυρομάλλης Χρήστος Πολιτικός Επιστήμων – Δημοσιογράφος
 10. Τσάτσαρη – Κορδαλή Βασιλική Βρεφονηπιοκόμος
 11. Τσούτσουρα Φανή Νοσηλεύτρια
 12. Φραντζή Νεκταρία Ιδιωτική Υπάλληλος