Μπήκε ο Απρίλιος και οι διεργασίες ενόψει των Δημοτικών εκλογών έχουν ξεκινήσει και ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Ενας άνθρωπος, που έχει τεράστια εμπειρία γύρω από τα δρώμενα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο πρώην Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Γιάννης Γκίνης, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Δήμο Μεγαρέων και στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφού δύο φορές ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από την θητεία του ως Αντιδήμαρχος Μεγάρων από το 1983 μέχρι και το 1998 με διετή παρένθεση ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ (1995 – 1996) στο πλευρό του αείμνηστου Δημάρχου Μεγαρέων Γιώργου Καστάνη – Λιάντρου, στήριξε την υποψηφιότητα του Γιάννη Μαρινάκη και συνέβαλε δυναμικά στην εκλογή του το 2010 στον δημαρχιακό θώκο έως και τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, που νικητής αναδείχτηκε ο νυν Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος αναγνωρίζοντας του τις πολλαπλές ικανότητές του στο χώρο της Επικοινωνίας και την τεράστια εμπειρία του στην Τοπική αυτοδιοίκηση του ανέθεσε παράλληλα με τα καθήκοντά του στο ΚΕΠ Μεγάρων και το αντικείμενο του υπευθύνου του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, όπου υπηρετεί με αδιαμφισβήτητη επιτυχία έως σήμερα.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης έχει εκφραστεί με τα καλύτερα γι’ αυτόν αναγνωρίζοντάς του την πολύτιμη διαχρονική προσφορά του στο Δήμο Μεγαρέων χαρακτηρίζοντάς τον ως «πολυεργαλείο», που θα ήθελε να το έχει στο δυναμικό του κάθε Δήμαρχος.

Ετσι λοιπόν τώρα, που ζούμε έντονα πλέον στην προεκλογική περίοδο θεωρήσαμε χρήσιμο να ζητήσουμε τις απόψεις του σχετικά με τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές και τον προσκαλέσαμε στα Γραφεία της εφημερίδος μας για μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης.

Ο Γιάννης Γκίνης καλός φίλος και «δάσκαλος» περί τα δημοσιογραφικά και «Γκουρού» στα τοπικά πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα των Μεγάρων δέχθηκε ευχαρίστως την πρόσκλησή μας και την περασμένη Τρίτη το πρωί πίνοντας τον καφέ μας συζητήσαμε για τα πάντα.

Ο Γιάννης ευγενικός, με απλό και σαφή τρόπο λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δεν μασάει τα λόγια του, απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις, χειμαρρώδης και δυναμικός δεν διαφέρει καθόλου από τον Γιάννη Γκίνη, που ξέραμε από τα παλιά και βγάζει ειδήσεις.

Λόγος μεστός, σοβαρός με ουσία, λόγος ενός πολιτικού, που πράγμα απίθανο, παράξενο έως και περίεργο για την εποχή μας, τον διακρίνει ο αυθορμητισμός, η ειλικρίνεια, η ευθύτητα, η ευθυκρισία και το συναίσθημα.

Η συζήτησή μας κράτησε πάνω από μία ώρα και απομαγνητοφωνώντας κρατήσαμε τα παρακάτω:

Πως βλέπεις το πολιτικό σκηνικό ενόψει των Δημοτικών εκλογών όπως διαμορφώθηκε;

Αναμενόμενο. Δεν με εξέπληξε. Βλέπω πολλά νέα πρόσωπα που έρχονται στο προσκήνιο και μ’ αρέσει. Δεν μου αρέσουν τα λάθη που έχουν κάνει τα κόμματα είτε με τον εναγκαλισμό τους με κάποιους υποψηφίους  είτε με την ατυχή τους θέση και στάση. Αλλά αυτό το γεγονός είμαι σίγουρος ότι μετεκλογικά θα γίνει αντικείμενο εκτενών συζητήσεων και τότε θα πούμε περισσότερα.

Εσύ Γιάννη, 5 χρόνια κοντά στον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη πως τον κρίνεις;

Έχω μόνο καλά να πώ. Τον έχω δεί στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Στα πάνω και στα κάτω. Συγκροτημένη Ηγετική φυσιογνωμία, χαμηλών τόνων με βαθύτατο αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος.

Θα αναμιχθείς ενεργά στις εκλογές;

Αν σου πώ, ότι δεν θα αναμιχθώ θα το πιστέψεις; Αν και όλοι θα με ήθελαν στο ψηφοδέλτιό τους ευθέως δεν δέχθηκα προτάσεις. Πάντως είμαι μάχιμος. Δεν ξέρω ακόμη. Μετράω τους φίλους μου.

Φημολογείται έντονα ότι δέχεσαι πιέσεις να κατεβείς ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κ. Σταμούλη.

Με πίεση δεν κάνω τίποτα. Δεν συμβιβάζομαι. Η αλήθεια είναι ότι ο Γρηγόρης Σταμούλης με τίμησε επιλέγοντάς με ως υπεύθυνο στο Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου αυτά τα πέντε χρόνια και η συνεργασία μας ήταν άψογη στο πλαίσιο υπαλληλικής σχέσης, καθαρή κι έντιμη  με αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση και ο ρόλος μου διακριτός και σαφής.

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις η θέση μου και η στάση μου ήταν φανερή. Η πολιτική μου διαδρομή και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να κρύβομαι και να κοροϊδεύω. Να είσαι σίγουρος ότι και σε αυτές τις εκλογές η θέση μου θα είναι ξεκάθαρη.

Τόπος στα νιάτα, συμφωνείς ή διαφωνείς;

Ξέρω πολλούς της ηλικίας μου, που έχουν πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις, δυναμικούς κι ενθουσιώδεις, όπως ξέρω άλλους τόσους ίσως και περισσότερους, που είναι νέοι στα χρόνια και αναχρονιστικά γεροντάκια στα μυαλά.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει χώρο για όλους. Και οι νέοι χρειάζονται αλλά και οι πιο ώριμοι δεν είναι για το περιθώριο.

Σήμερα η τραγική οικονομική συγκυρία, που ζούμε έχει αλλάξει πολλά. Οι νέοι μας έχουν άλλες προτεραιότητες, άλλες ενασχολήσεις και αγωνίες. Σκέφτονται την καριέρα τους, τις σπουδές τους, την οικογένειά τους. Η αβεβαιότητα για το μέλλον, τους έχει στερήσει τον ενθουσιασμό και δείχνουν αποστροφή στα κοινά και είναι πιο κοντά σε κινήματα διαμαρτυρίας, απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και ωχαδερφισμού.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο ερώτημα απαντώ ότι οι νέοι έχουν δυναμισμό και πρέπει να μπαίνουν μπροστά και να το δείχνουν χωρίς φόβο. Να τολμούν και να αγωνίζονται. Να μην υποχωρούν, να επιμένουν και φυσικά να αισθάνονται και σίγουροι για τον εαυτό τους. Τόπος στα νιάτα λοιπόν αλλά συμπόρευση και με ανθρώπους ώριμους, έμπειρους, ικανούς και δοκιμασμένους.

Η απλή αναλογική πόσο θα επηρεάσει το εκλογικό σώμα και πόσο θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών;

Πολύ. Όσο απλό φαίνεται το ζήτημα άλλο τόσο πολύπλοκο είναι και υπάρχουν πολλές παράμετροι. Η απλή αναλογική λέει ότι καμία ψήφος δεν πάει χαμένη. Όλες προσμετρώνται φυσικά.

Αλλά τι σόϊ αναλογική του «Κλεισθένη» είναι αυτή που θέλει στις Δημοτικές εκλογές δεύτερη Κυριακή;

Σκέψου ότι μπορεί ένας υποψήφιος Δήμαρχος να πάρει 49,99% και στη δεύτερη Κυριακή να χάσει, αφού μπορεί όλοι οι υπόλοιποι να συνασπιστούν απέναντί του και να εκλεγεί ο δεύτερος, που μπορεί να έχει πάρει 20 %!

Θα μου πείς και πριν έτσι δεν γινότανε; Βεβαίως, όμως ο Δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή είχε και το μπόνους της εκλογής των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων, που του εξασφάλιζαν την πλειοψηφία. Τώρα όμως η απλή αναλογική αφήνει τον Δήμαρχο μόνο με τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν εκλεγεί την πρώτη Κυριακή. Για σκεφθείτε και κάτι άλλο.

Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος έχει ένα ψηφοδέλτιο με πενήντα υποψηφίους δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι με το προηγούμενο σύστημα είχαν την πιθανότητα να εκλεγούν οι 19. Με το νέο σύστημα με το ζόρι θα έχουν την πιθανότητα να εκλεγούν οι μισοί, αφού οι δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή αναλογικά από όλους τους συνδυασμούς. Αρα η εκλογή κάποιου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Κι ένα άλλο θέμα. Σκέφτεσαι τι έχει να γίνει τη δεύτερη Κυριακή; Πώς θα ενεργήσουν οι υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν θα εκλεγούν; Θα τρέξουν; Νομίζω όχι αλλά ακόμη και όσοι εκλεγούν θα αγωνιστούν τη δεύτερη Κυριακή ή θα κλειστούν στην προσωπική τους επιτυχία; Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων τι θα πράξουν;

Την δεύτερη Κυριακή λοιπόν μήπως θα έχουν την απαίτηση αξιωμάτων αφού ο Νόμος το επιτρέπει και είναι στο χέρι του εκλεγέντος Δημάρχου να μοιράσει τις θέσεις σε όποιους εκείνος θέλει ακόμη κι από την μειοψηφία; Θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πιο καθαρά θα ήταν τα πράγματα και σαφώς προς δόξαν της Δημοκρατίας ο πρώτος να είναι ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι να μετέχουν στη Διοίκηση μέσα σε πνεύμα συναίνεσης, συνεννόησης και ομοψυχίας αφού όλοι υποτίθεται ότι αγωνίζονται και θέλουν το καλό του τόπου.

Και κλείνω  λέγοντας ότι, σε αυτές τις εκλογές θα μετρήσει πάρα πολύ το δυνατό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και οι προσωπικότητες ενός εκάστου των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων. Εδώ έχουμε δημοτικές εκλογές όχι κομματικές. Αξία έχουν τα πρόσωπα.

Οι πολίτες ψηφίζουν σωστά;

Γενικά όλοι οι πολίτες ψηφίζουν κατά συνείδηση, άρα ο καθένας για τους δικούς του λόγους πιστεύει ότι πράττει σωστά. Σε κάθε περίπτωση οι Μεγαρίτες σύμφωνα με τα κριτήριά τους αποφασίζουν δίκαια. Εκείνους που εργάστηκαν για τον λαό και τον τόπο, τους επιβράβευσαν. Κάποιους άλλους τους τιμώρησαν και τολμώ να πώ ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις μετά τις θητείες του αείμνηστου Γιώργου Καστάνη – Λιάντρου, η ψήφος των συμπολιτών ήταν περισσότερο τιμωρητική παρά επιλογή. Οι συμπολίτες στην πλειοψηφία τους δεν θέλανε τον Στρατιώτη ψηφίσανε τον Χρυσόστομο, δεν θέλανε τον Χρυσόστομο ψηφίσανε τον Στρατιώτη. Στη συνέχεια δεν θέλανε τον Στρατιώτη ψηφίσανε τον Μαρινάκη και τέλος δεν θέλανε τον Μαρινάκη και ψηφίσανε τον Σταμούλη. Έγινε πλέον θεσμός η μοναδική θητεία για κάθε Δήμαρχο.

Σε αυτές τις εκλογές τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

Θα σπάσει η παράδοση, που δεν θέλει επανεκλογή του ίδιου Δημάρχου. Ο Γρηγόρης Σταμούλης είναι άξιος και τυχερός. Εκτιμώ ότι θα είναι εκείνος που θα επανεκλεγεί όσο κι αν αυτό, που λέω θα στενοχωρήσει κάποιους. Φυσικά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κυρίαρχος λαός.

Διοίκησε συνετά, οργάνωσε ξανά το Δήμο, έφερε την κανονικότητα, δεν βγήκε ψεύτης στις προεκλογικές του υποσχέσεις και δεσμεύσεις, έκανε μεγάλο έργο στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο, γλύτωσε το Δήμο από τη χρεοκοπία, λειτούργησε με βάση την κείμενη νομοθεσία και την αξιοκρατία και δεν έκανε πολλά λάθη.

Δεν έδωσε δικαιώματα να ακουστεί τίποτα 5 ολόκληρα χρόνια εις βάρος του, φρόντισε έτσι ώστε οι εργαζόμενοι στο Δήμο να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους, εξασφάλισε πολλά χρηματικά κονδύλια από τα Υπουργεία, την Περιφέρεια και από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ολοκλήρωσε τα έργα που ήταν σε εξέλιξη από την προηγούμενη Διοίκηση, μελέτησε και προγραμμάτισε πολλά άλλα, που κάποια ξεκίνησαν και κάποια άλλα δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν και σε μεγάλο βαθμό αποκατέστησε την αξιοπιστία του Δήμου φροντίζοντας να έχει σωστή οικονομική διαχείριση έναντι προμηθευτών και εργολάβων.

Και κάτι πολύ σημαντικό. Δεν χρωματίστηκε κομματικά. Λειτούργησε δημοκρατικά ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ και το ψηφοδέλτιό του τώρα είναι ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ, δικαιούται μία δεύτερη θητεία λοιπόν όχι για να πιάσει την καρέκλα αλλά για να ολοκληρώσει πραγματικά και ουσιαστικά το έργο, που ξεκίνησε με τους συνεργάτες του από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Πιστεύω στις μέρες μας και στην δύσκολη εποχή, που ζούμε κομματικά παραταξιακά ψηφοδέλτια, δεν έχουν καμία τύχη. Βέβαια η κάλπη είναι «γκαστρωμένη» και κανείς δεν ξέρει το αποτέλεσμα πρίν αυτή να ανοίξει και να γίνει η καταμέτρηση.

Επειδή με ρωτήσατε σας απαντώ με το χέρι στην καρδιά. Αυτό πιστεύω κι αυτό λέω.

Αν επανεκλεγεί ο κ. Σταμούλης, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, πώς θα διοικήσει όταν δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ο Γρηγόρης, τυχαίνει να τον έχω ζήσει από κοντά τα τελευταία 5 χρόνια, είναι άνθρωπος, που πιστεύει σε αρχές και αξίες και τις αποφάσεις του τις ζυγίζει πάρα πολύ καλά και δεν επηρεάζεται από τίποτα κι από κανέναν. Εκπτώσεις σε ζητήματα αρχών δεν κάνει. Αυτό σημαίνει ότι μετεκλογικά θα βάλλει τα πράγματα στο τραπέζι φανερά και θα ζητήσει συνεργασίες. Δεν πρόκειται να κάνει συμφωνίες. Το αν και πώς θα τα καταφέρει είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε μετά τις εκλογές, που θα έχει εκλεγεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί να τον ξαναψηφίσουν οι δημότες κ. Γκίνη τον κ. Σταμούλη;

Γιατί λέει την αλήθεια στους συμπολίτες. Δεν κοροϊδεύει.

Είναι πλέον έμπειρος, έχει βάλλει το τραίνο του Δήμου στις ράγες και βαδίζει σωστά. Έχει σχέδιο, στόχους και οράματα και με λογική δεν θα αφήσει τα πράγματα να ξεφύγουν.

Είναι εργατικότατος, έρχεται πρώτος το πρωϊ στη Δημαρχεία και φεύγει τελευταίος αργά το απόγευμα και ξανά το βράδυ στο Γραφείο.

Μένει προσηλωμένος στην πιστή εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος, που ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν εκπονήσει.

Θα φροντίσει άμεσα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην καθημερινότητα. Δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αφού δεν ενδιαφέρεται πλέον να χτίσει νέα πολιτική καριέρα απλά θα αγωνιστεί για το καλό του τόπου και την υστεροφημία του ως Ελληνας, ως  Στρατηγός και ως Δήμαρχος όλων των κατοίκων των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας.

Στη θεομηνία των πλημυρών της Νέας Περάμου και στον όλεθρο της φωτιά στην Κινέτα έδειξε ότι μπορεί και τα καταφέρνει.

Βέβαια δεν ήταν μόνος του. Είχε συνεργάτες, στις θέσεις ευθύνης,  που εργάζονται ασταμάτητα και που φέρνουν αποτελέσματα και ικανά στελέχη. Τεράστιο το έργο στην “ΔηΚεΔηΜε” και στον “Ηρόδωρο”, στα Οικονομικά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στο πράσινο, στην Καθαριότητα, στον Ηελεκτροφωτισμό, στις δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Συσσίτια) και στην εξυπηρέτηση των πολιτών στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και φυσικά στα πολιτιστικά με αμέτρητες εκδηλώσεις (διαλέξεις, ημερίδες, αθλητικές διοργανώσεις) και μεγάλη προβολή του Δήμου είτε με την διοργάνωση των Εκθέσεων προώθησης αγροτικών προϊόντων «ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ» στα Μέγαρα και στην Αθήνα, είτε με την άρτια διοργάνωση των τοπικών εθίμων του «Χορού της Τράτας», του «Εθίμου του Μάη», του «Αη Γιώργη» στη Νέα Πέραμο, της «Ψαράδικης Βραδιάς» και της «Βραδιάς Οστράκων».

Εγώ αυτά είδα και αυτά έζησα και για αυτά μιλάω.

Και στο τέλος πιστεύω ότι αυτή τη ζοφερή εποχή της πολιτικής απαξίωσης, των σκανδάλων υπαρκτών και μη, μονοκομματικά ψηφοδέλτια δεν έχουν καμία τύχη. Η Διοίκηση του Δήμου θέλει δυνατό τιμονιέρη.

Δηλαδή ήτανε αυτά τα χρόνια όλα καλά; Δεν άκουσες παράπονα;

Φυσικά και δεν ήταν όλα καλά. Και φυσικά ακούγονται παράπονα. Και υπάρχουν προβλήματα, που για να λυθούν χρειάζεται και χρόνος και διαδικασίες. Αχ αυτή η γάγγραινα της γραφειοκρατίας. Όταν βρισκόμαστε 50 μέρες πρίν τις εκλογές, υπάρχουν 6 – 7 συνδυασμοί λογικό δεν είναι να υπάρχει γκρίνια. Και μάλιστα να επιτίθενται όλοι με άσφαιρα πυρά εναντίον του Δημάρχου, για ζητήματα επουσιώδη στοιχιζόμενοι σε ένα μέτωπο παρα φύσιν. Παρά τα όποια παράπονα η πλειοψηφία των δημοτών στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δηλώνει ότι στην παράσταση Νίκης ο Σταμούλης αδιαμφισβήτητα είναι πρώτος.

Εσύ ως επικοινωνιολόγος δεν συμβουλεύεις το Δήμαρχο;

Δεν ήμουν στην επιτελική ομάδα. Οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από το Δήμαρχο σε διαβούλευση με τα όργανα της Διοίκησης και τους συνεργάτες του. Ο δικός μου ρόλος ήταν εκτελεστικός κι όχι συμβουλευτικός.

Υπάρχουν στελέχη που όταν εκλεγούν μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο να πάει ακόμη πιο μπροστά;

Βεβαιότατα! Και παλιότερα αλλά και νέα από όλες τις παρατάξεις. Στη Δημοκρατία χωράνε όλοι και έχω την πεποίθηση ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά έχουν αγαθές προθέσεις, έχουν δυνατότητες και ικανότητες για να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο. Οι πολίτες αποφασίζουν.

Τώρα εγώ θα επιμείνω πάλι. Ο Μαρινάκης είναι κουμπάρος σου, ο Κλεάνθης παλιός συνεργάτης με τον Λιάντρο, ο Αγγελος ο Μακρυγιάννης συνεργάτης και φίλος. Τί αισθήματα έχεις γι’ αυτούς;

Τα καλύτερα. Τούς εκτιμώ ειλικρινά. Τιμώ τη συγγένεια και τη φιλία και από την πλευρά μου δεν έχω σκοπό να χαλάσω την καρδιά μου με κανέναν, δυό μήνες είναι θα περάσουν.

Αλλά η πολιτική μου ιστορία και όλη η διαδρομή σχετικά με την διαχείριση των τοπικών πραγμάτων και η πορεία του τόπου είναι υπεράνω. Η κομματική μου ταυτότητα είναι γνωστή. Ποτέ δεν κρύφτηκα. Ούτε και τώρα.

Η θέση μου είναι έντιμη, καθαρή και αντρίκια και θα μπορώ να τους βλέπω όλους στα μάτια και πρίν και μετά τις εκλογές. Δεν βρίζω κανέναν, δεν πολεμάω κανέναν. Δεν είμαι εναντίον κανενός. Σε αυτές τις εκλογές όμως θα είμαι υπέρ του Σταμούλη. Και θα σου πώ κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ο φίλος μου και για πολλά χρόνια συναγωνιστής Τάκης Σκλαβούνος σε μία συζήτηση, που είχαμε πρό ημερών μου είπε: «Γιάννη εγώ θα είμαι με τον Μαρινάκη. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Με τίμησε, με έκανε Γενικό Γραμματέα στο Δήμο, πως τώρα να μην είμαι μαζί του;» Κι έχει δίκηο. Στην ίδια σκέψη είμαι κι εγώ. Αν δεν ήμουν σήμερα με τον Σταμούλη θα ήμουν αχάριστος. Ο άνθρωπος με τίμησε όσο κανείς. Και για έναν λόγο ακόμα περισσότερο, διότι ήξερε ότι στις προηγούμενες εκλογές δεν ήμουν μαζί του και προς τιμήν του το σεβάστηκε.

Βέβαια η κουβέντα, που μόλις κάναμε για τις εκλογές είναι το ελάχιστο. Το μείζον είναι οι νέοι μας οφείλουν να ξεκολλήσουν από τον καναπέ, εκείνοι που πολιτικολογούν στα καφενεία ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις και δεν έχουν καλό λόγο για κανέναν, εκείνοι που είναι πάνσοφοι, παντογνώστες και ανέξοδα κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα να έχουν το θάρρος να βγούν μπροστά, να πουν τις θέσεις και τις απόψεις τους και γιατί όχι να μπούν στην βάσανο της κρίσης του λαού, να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές, να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του λαού. Και συμπερασματικά να υπάρχει συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου για να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των τοπικών συμφερόντων, η οικονομική και περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, η καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, το κτηματολόγιο, το Γ.Π.Σ, και η υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής που λείπουν όπως το Νερό στην Κινέτα και στο Αλεποχώρι, η πλήρης και ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, ο Τουρισμός και πολλά άλλα, που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας για να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ και να μην τρέχουν στο εξωτερικό για να βρούν καλύτερη τύχη.»

Αυτά είπαμε με τον Γιάννη Γκίνη. Η κουβέντα μακριά και ατέλειωτη. Όμως ήταν πολύ ευχάριστη και η συζήτηση πολύ ανθρώπινη. Φυσικά πολλοί θα έχουν διαφορετικές  απόψεις.

Ο Γιάννης όμως είναι έμπειρος στις εκλογικές διαδικασίες στις μάχες και στους αγώνες και ο λόγος του υπολογίσιμος. Είναι αγαπητός στην τοπική κοινωνία κι έχει πολλούς φίλους, οι οποίοι παραδέχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, πως έχει προσφέρει πολλά στα κοινά, έχει ευεργετήσει κόσμο και σίγουρα είναι πολιτικό κεφάλαιο για το Δήμο και τον τόπο. Λέτε τελικά να είναι και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος; Κυριακή κοντή γιορτή.

Το σίγουρο είναι ότι ύστερα από αυτά θα πάρουν φωτιά τα επιτελεία των υποψηφίων και ο δημόσιος διάλογος θα φουντώσει. Ιδωμεν.