Βράβευση της αν. Αντωνίου από τον πρόεδρο για την ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων Ι. μαρωνίτη για την προσφορά της στον πολιτισμό

Με επιτυχία διεξήχθη στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων το dance art show competition, το 3o φεστιβάλ χορού και τέχνης την Κυριακή 17 Μαρτίου με διοργάνωση της Πανελλήνιας Εταιρίας Πολιτισμού και Τέχνης.

Πρόκειται για ένα θεσμικό φεστιβάλ και τέχνης που στόχος του είναι η ανάδειξη των σχολών, η ανάδειξη των ανερχόμενων ταλέντων, η ανάδειξη της τέχνης και η στήριξη των παιδιών με καρκίνο.

Για πρώτη φορά το dance art show competition έρχεται να ενώσει το χορό με την τέχνη και μεταφέρει άσβεστο το φως της ελπίδας στην «Φλόγα».

Επτά (7) σχολές χορού αγκάλιασαν την προσπάθεια μας αναδεικνύοντας την ομορφιά του χορού και της κίνησης, ενώ 13 καλλιτέχνες ενισχύουν την συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετέχοντας με τα έργα τους αλλά και δωρίζοντας από ένα έργο τέχνης για την κλήρωση που απήλθε στο τέλος της εκδήλωσης της οποίας τα έσοδα διατέθηκαν στον οργανισμό «Φλόγα» για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

 

Ευχαριστίες σε όλους από την Αν. Αντωνίου

Η υπεύθυνη διοργάνωσης Αναστασία Αντωνίου μας δήλωσε: «Σκοπός των διοργανώσεων μας είναι να αναπτύξουμε το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς, να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της ελπίδας ανα

δεικνύοντας κάθε νέο ταλέντο της τέχνης και του πολιτισμού. Στο κατάμεστο από κόσμο στρατουδάκειο το κοινό απήλαυσε 7 διαφορετικές σχολές χορού ενώ συμμετείχε ενεργά στον απώτερο σκοπό που ήταν να προβληθεί σε όλα τα επίπεδα η τέχνη και να στηριχτεί η «ΦΛΟΓΑ».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του ομίλου για την Ουνέσκο Πειραιώς και νήσων Ι. Μαρωνίτη για την στήριξη του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Έλληνα και ιδιωτικό ερευνητή – σύμβουλο πολιτιστικής κληρονομιάς Γ. τσούκαλη καθώς και τον, κ. γ. μανίκα.

Να ευχαριστήσω όλους τον μέγα χορηγό της εκδήλωσης τον Αθανάσιο μαρτίνο για την συνεχή στήριξη του, τον δήμο Μεγαρέων καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας που στηρίζουν όλες μου τις εκδηλώσεις. Την τοπική εφημερίδα Αιχμή, την Ενημέρωση, το eternal radio, like woman καθώς και το athens art για την τεράστια προβολή του. Ήταν μια υπέροχη βραδιά με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της τέχνης».

Οι σχολές που συμμετείχαν ήταν οι εξής:  Paola Show Dance Megara, Olympias Dance Studio, Αγγελική Στρατιώτης, Dancer Team Megara, Χορευτικός Όμιλος Μεγάρων, Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, Κέντρο Ελληνικού Ζεϊμπέκικου.

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί ήταν οι παρακάτω: Βούλα Κοντραφουρη, Ευαγγελία Παπαϊωάννου, Δήμητρα Κοντραφουρη, Μαριάννα Λιογρη, Ματίνα Σιωκη, Μαριάννα Κοντοε, Αναστασία Αντωνιου, Βάσω Ντουζα, Ολίβια Αφιωνη, Εύα Πογκα, Γιώτα Τζιωρτζη, Κωνσταντίνος Μητακος, Κοκοτσελος Σπυρος

Ακολούθησε τιμητική βράβευση από τον όμιλο για την unesco Πειραιώς και Νήσων εν παρούσα του πρόεδρου ι. μαρωνίτη, του συμβούλου πολιτιστικής κληρονομιάς Γ. τσούκαλη και του αναπληρωτή πολιτιστικής κληρονομιάς γ. μανίκα.

η τελετή τελείωσε με την βράβευση από τον ίδιο τον πρόεδρο στην υπεύθυνη διοργάνωσης αν. Αντωνίου για την προσφορά της στον πολιτισμό.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν ο δήμαρχος γρ. σταμούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κλ. Βαρελάς, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Μακρυγιάννης , η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Μ. Μιχαλαρου, ο πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος δυτ. Αττικής Λευτ. Κοσμόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος ι. κολλάτας και ο δημοτικός σύμβουλος παν. μαργέτης.