Η εκχώρηση των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, αλλά και του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΜ στο Δήμο και έπειτα η παράδοσή τους στην ΕΥΔΑΠ, ήταν ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2019.
Όπως ήταν φυσικό, ακούστηκαν πολλά κυρίως από τα στελέχη της αντιπολίτευσης, που δράττοντας την ευκαιρία άσκησαν σκληρή αντιπολιτευτική κριτική στην διοίκηση Σταμούλη, όσον αφορά την πολιτική που ακολούθησε στην ΔΕΥΑΜ τα τελευταία 5 χρόνια.
Εκτός από όλα όσα ακούστηκαν στις τοποθετήσεις των επικεφαλής αλλά και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, κατατέθηκαν και αρκετά ερωτήματα.
Εμείς κρατήσαμε ένα από αυτά, αφού μας προξένησε μεγάλη εντύπωση η απάντηση που δόθηκε από τον δήμαρχο.
Ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Κλ. Βαρελάς, ο οποίος απευθυνόμενος στο δήμαρχο ρώτησε: Θα ήθελα κ. Σταμούλη να με ενημερώσετε μέσα στα 5 χρόνια διοίκησής σας πως έφθασε η ΔΕΥΑΜ να χρωστάει 12,5 εκ ευρώ!
«Όπως φτάσατε εσείς ως διοίκηση να χρωστάει η ΔΕΥΑΜ 21 εκ. ευρώ μέσα σε 4 χρόνια» απάντησε ο δήμαρχος!
Με λίγα λόγια, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης παραδέχθηκε πως επέλεξε να ασκήσει στην ΔΕΥΑΜ την πολιτική του προκατόχου του!
Επέλεξε δηλαδή να κάνει τα ίδια με αυτά που «φώναζε» όταν ήταν στην αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας μέσω δελτίων Τύπου (τα γραπτά μένουν), την διοίκηση Μαρινάκη για αλόγιστη και σπάταλη πολιτική με την οποία χρεώνονταν η ΔΕΥΑΜ!
Και όπως σωστά αναρωτήθηκε συμπολίτης μας που παρακολουθούσε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και άκουσε τον κ. Σταμούλη να απαντά με αυτόν τον τρόπο στο ερώτημα του κ. Βαρελά, «μετά απ’ αυτά που ακούει ο κόσμος ποιον από τους δύο να εμπιστευθεί; Τους πρώην ή τους νυν»;