Με την συμμετοχή 1350 καρναβαλιστών κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Μεγαρέων. Το καρναβάλι 2019 ήταν κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, με τους συμμετέχοντες να δίνουν γιορτινό τόνο αλλά και το μήνυμα πως το καρναβάλι δεν είναι μια απλή παρέλαση αλλά μία μεγάλη γιορτή. Τα πολλά χρώματα, η πολυσυλλεκτικότητα στα άρματα αλλά και η παρουσία αρκετών ξένων επισκεπτών έδωσαν άλλο τόνο στο καρναβάλι του δήμου Μεγάρων.


Την αυλαία στην καρναβαλική παρέλαση άνοιξαν οι αθλήτριες του Νηρέα με θέμα τους τα αγγελάκια (angel). Ακολούθησε το πρώτο άρμα του καρναβαλιού που είχε ως θέμα του το big trouble και συνοδεύονταν από τους καρναβαλιστές του 6ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, για να έρθουν οι μουσικές νότες με τους μίκυ και τη μίνι από το 3ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων και να ακολουθήσει το 9ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων το οποίο είχε ως θέμα του τα minios και τα ξωτικά. Το επόμενο άρμα είχε ως θέμα του τα στρουμφάκια και το ακολουθούσαν καρναβαλιστές από το 2ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων, με τους μαθητές του 4ου δημοτικού να έχουν επιλέξει ως θέμα τους, τους πιερότους και τους αρλεκίνους.

Το κεντρικό άρμα της καρναβαλικής παρέλασης ήταν ο ποντικομικρούλης με συνοδούς τους καρναβαλιστές – μαθητές από το 1ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων, ενώ ακολουθούσαν οι κλόουν του 5ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων και οι μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων που είχαν ως θέμα τους το ουράνιο τόξο και τους ζογκλέρ. Το 7ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων συνόδευε ακόμη ένα άρμα που είχε ως θέμα του τον μπομπ σφουγγαράκι ενώ ακολουθούσαν 1ο και 2ο γυμνάσιο Μεγάρων που σατίριζαν τον έρωτα και το 3ο γυμνάσιο Μεγάρων που είχαν ως θέμα τους το master chef.
Η καρναβαλική παρέλαση κορυφώθηκε με την παρουσία των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που είχαν ως θέμα τους τα αυτοκίνητα και την οδική ασφάλεια.
Ακολούθησαν δεκάδες παρέες νεαρών συμπολιτών που μεταμφιέστηκαν ο καθένας σύμφωνα με το δικό του γούστο δίνοντας ένα άκρως Μεγαρικό τόνο στην παρέλαση όπου και πάλι τα τρακτέρ είχαν την τιμητική τους.
Σε γενικές γραμμές το καρναβάλι του δήμου μας το οποίο κάθε χρόνο είναι και καλύτερο κράτησε την πόλη ζωντανή, τους νέους μας να χορεύουν και να διασκεδάζουν σε ρυθμούς λάτιν. Τα πάντα ήταν άψογα σχεδιασμένα και άρτια οργανωμένα κάτι που οφείλεται στην οργανωτική επιτροπή, στην αρμόδια αντιδήμαρχο Ελ. Ρήγα αλλά και στην δραστήρια τοπική σύμβουλο Αν. Αντωνίου.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν, αλλά και σε όλους αυτούς που μόχθησαν ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα, όπως τα μέλη των εθελοντικών ομάδων αλλά και οι άνδρες της Τροχαίας Μεγάρων.