Μέσα από αυτή την στήλη, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί συνδυασμοί για την συγκρότηση ισχυρών ψηφοδελτίων. Μάλιστα έχουμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γυναικείο φύλλο που εξαιτίας της ποσόστωσης του 40% , οι επτά συνδυασμοί που διεκδικούν τον δήμο Μεγάρων θα χρειαστούν το λιγότερο 91 γυναίκες για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη, είναι οι σκοπιμότητες με τις οποίες λειτουργούν κάποιοι εκ των επικεφαλής, απαιτώντας σε συγκεκριμένα πρόσωπα να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό τους, όχι επειδή έχουν δημοφιλία, αλλά επειδή γνωρίζουν πως σε άλλα ψηφοδέλτια συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Για παράδειγμα, σκέφτεται ο Γρηγόρης… «Θα τα δώσω όλα, για να μπει στο ψηφοδέλτιό μου η … τάδε, επειδή ο συγγενής  της έχει συμφωνήσει και θα είναι υποψήφιος με τον Μπερδελή και άλλο συγγενικό της πρόσωπο έχει συμφωνήσει και θα είναι υποψήφιος(α) με τον Κλεάνθη»!

Έτσι και με βάση αυτή την σκοπιμότητα, ο κάθε πολιτικός – επικεφαλής συνδυασμού – πιστεύει πως διασπά την οικογένεια.

Όμως κατ’ εμάς, αυτό που καταφέρνει είναι να κατοχυρώσει μόνο την πρώτη Κυριακή τις ψήφους της μιας οικογένειας, δηλαδή αυτής ή αυτού που θα είναι υποψήφια (ος) με τον συνδυασμό του.

Βέβαιο λοιπόν είναι πως στις εκλογές του Μαΐου θα δούμε πολλές πολιτικές – οικογενειακές … «καραμπόλες», λόγω … σκοπιμότητας!