Με αιχμές κατά του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου ανακοίνωσε την παραίτηση του από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ το μέλος του συνδυασμού «Τώρα»

Με επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ, το μέλος της δημοτικής παράταξης «Τώρα» Δημ. Γεωργακής γνωστοποιεί την παραίτηση του από την θέση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ όπου είχε τοποθετηθεί κατόπιν πρότασης του επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργου Μπερδελή.

Στο εισαγωγικό του σημείωμα ο κ. Γεωργακής τονίζει πως με προτάσεις όπως το νέο λογότυπο της Μεγάρων Γη για την έκθεση στο Σύνταγμα, και το site visitmegara.gr, προσπάθησε να έχει εποικοδομητική συμμετοχή προς όφελος της εξωστρέφειας του δήμου. Όμως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι πολιτικές καταστάσεις και οι αποφάσεις του δΔημάρχου προσωπικά, για άλλη μια φορά οδήγησαν τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ να γίνει όργανο πολιτικών σκοπιμοτήτων της σημερινής δημοτικής αρχής. Προκειμένου να μη συμμετέχω σε ένα όργανο που ευτελίζεται από τη διοίκηση και δεν θα μπορεί να επιτελέσει έργο προς όφελος των πολιτών, υπέβαλα την παραίτηση μου».

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της παραίτησης του κ. Γεωργακή:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, σας υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ με αφορμή την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις παραιτήσεις του Πρόεδρου κου Σπύρου Κορώση και της Αντιπροέδρου κυρίας Αικατερίνης Καστάνη και τον ορισμό της κυρίας Καστάνη σε Πρόεδρο και του κύριου Κορώση σε Αντιπρόεδρο. Η πρόταση για τη συγκεκριμένη αλλαγή που ήρθε από τον κύριο Δήμαρχο σε συνέχεια του ορισμού του κύριου Κορώση ως αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, θεωρώ ότι ευτελίζει και υπονομεύει τον θεσμό του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και έμμεσα τον θεσμό του αντιδημάρχου και αποδεικνύει περίτρανα ότι η σύνθεση των προσώπων σε θέσεις ευθύνης και παραγωγής έργου για τους πολίτες, δεν γίνεται με κριτήρια προσφοράς αλλά με εξυπηρέτηση μικροεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Επειδή η συμμετοχή σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη σοβαρότητα των ρόλων που τους αρμόζει και να μην υπονομεύεται η ουσία τους, σας δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Γεωργακής, οικονομολόγος-λογιστής»